به گزارش شهرآرانیوز؛ کلانشهر مشهد بهعنوان شهری پیشگام در نوآوری شهری، دارای ظرفیتهای بهینهای برای بهرهوری از خلاقیت و نوآوری شرکتهای دانشبنیان است تا از این طریق به روشهای بهروز و نوین، پس از شناسایی چالشها، فرصتهایی برای توسعه و رشد فراهم و گامهای اساسی برای حرکت در مسیر شهری هوشمند، خلاق و نوآور برداشته شود.
در همین راستا دیروز مراسم افتتاح مرکز نوآوری محیطزیست و خدماتشهری با حضور جمعی از مدیران شهری برگزار شد. در این مراسم معاون محیطزیست و خدماتشهری شهرداری مشهد با اشاره به هدف توسعه مراکز خلاقیت و نوآوری در سطح شهر بیان کرد: برنامهریزی شد تا برخی شرکتهای دانشبنیان، خلاق و نوآور که بهصورت اختصاصی در حوزه چالشهای شهری فعالیت میکنند، در فضاهایی که در اختیار حوزه معاونت خدماتشهری است، مستقر شوند.
مهدی یعقوبی با بیان اینکه اولین افتتاح در بوستان دانش صورت گرفته است، گفت: از ابتدا این بوستان برای مباحث علمی پیشبینی شده بود؛ اینکه دانشآموزان و هیئتهای علمی بتوانند از این فضا استفاده کنند. بهمنظور افتتاح این مرکز، سازههای ساختمانی برای استقرار شرکتهای دانشبنیان تجهیز شد.
وی با تأکید بر اینکه این افتتاح آغاز کار است و بهدنبال توسعه این مراکز هستیم، افزود: در نظر داریم در آینده شرکتهای بیشتری را مستقر کنیم که در این فهرست شرکتهایی که فعالیتشان در قالب آموزش و بازی برای دانشآموزان است و محصولشان جذاب، مفرح و علمی است نیز جزو این موارد بهشمار میروند. ما پذیرای طرحهای خلاقانه در زمینههای یادشده هستیم.
وی با اشاره به هدف نهایی این اقدامات تصریح کرد: بهدنبال این هستیم که بوستان دانش، محلی برای تبادلات علمی بین شرکتهای دانشبنیان خلاق و فعال در حوزههای مختلف محیطزیست و شهری باشد؛ اینکه راهکارهای برونرفت از چالشها، از شرکتهای دانشبنیان مطالبه شود و این شرکتها نیز راهکارهایی ارائه دهند که با هزینه کم، خلاقانه و بهروز باشد. از سوی دیگر نیز فرهنگسازی از مقاطع تحصیلی پایه دانشآموزان برای آینده صورت گیرد.
معاون محیطزیست و خدماتشهری شهرداری مشهد در راستای حمایت و تشویق شرکتهای دانشبنیان گفت: هزینهای که از شرکتها برای استقرار در بوستانها دریافت میشود، اندک است. از سویی دیگر نیز با توجه به جلسات هفتگی که با مدیران این حوزه تشکیل میشود، اولویت انجام اقدامات و راهکارهای حل چالشها با شرکتهای مستقر در این زمینه است. در آینده تصمیم داریم اگر ظرفیت بوستان دانش تکمیل شود، برای استفاده از ظرفیت شرکتهای دیگر نیز به سراغ دیگربوستانها مانند بوستان ملت برویم.
مدیرکل دفتر خلاقیت و نوآوری شهری شهرداری مشهد نیز در گفتوگو با شهرآرا گفت: خلاقیت و نوآوری اساس موفقیت سازمانهای آینده است. سازمانهایی که این ویژگی را نداشته باشند، بیشک نمیتوانند بهروز حرکت کنند و محکوم به شکست هستند. در همین راستا از سال گذشته دفتر خلاقیت و نوآوری در شهرداری مشهد تشکیل شد. ظرفیت کارخانه نوآوری نیز از قبل وجود داشت. همچنین تصمیم گرفته شد شش مرکز نوآوری در مجموعه شهرداری راهاندازی شود.
سیدرحمان میرزاییان افزود: این مراکز نوآوری متناظر با مجموعه معاونتهای شهرداری است. از اینرو اولین مرکز نوآوری محیطزیست و خدماتشهری آغازبهکار کرد. وظیفه این مرکز در حوزه محیطزیست و خدماتشهری و معاونت خدماتشهری است و برنامه آن شناسایی مسائل و مشکلات مجموعه خدماتشهری و محیطزیست و بهدنبال آن ارائه راه حلهای خلاقانه است. بنا داریم مراکز نوآوری جدیدی را نیز در آینده نزدیک افتتاح کنیم و بهزودی بهرهبرداری از آن انجام خواهد شد.
وی درباره انتخاب شرکتهای دانشبنیان در این مرکز نیز بیان کرد: به شرکتها فراخوان داده شد و داوری صورت گرفت و پس از آن پنج شرکت انتخاب شدند. شرکتهای دیگری نیز در نوبت ذخیره هستند که در آینده از این شرکتها بهرهبرداری میشود و در این مراکز مستقر خواهند شد.